Fredag i Buenos Aires betyder tjockt med folk! Det var knappt vi kunde ta oss fram på trottoarer och gågator. Har inte folk jobb att vara på?
Fredag betyder också en dag närmare fiske! Av de som fiskade i Jurassic Lake förra veckan har vi fått höra att största regnbågen de fick var 120 centimeter lång! Och den var fet! Fiskefebern blir värre och värre…

Vi började med en lugn morgon med en längre frukostsittning. Softade sedan en stund för att vänta ut regnet innan vi drog ut på stan.

Fick i receptionen veta att det skulle finnas en outdoorbutik på gågatan Av Florida. Hittade den på direkten och konstaterar att priserna är riktigt låga jämfört med hemma. Bl.a. har de fina kläder, väskor och sovsäckar i det egna märket Montagne. En del är tillverkat i Argentina, annat i t.ex. Kina.

Drog vidare söderöver med siktet inställt på stadsdelen Microcentro. Vi förvånas över att stadskärnan är så stor. Vi går och går men kommer aldrig till någonting som ens kan påminna om utkanten.

Klämmer en jättepizza och två liter Stella på en uteservering. Sitter en bra stund innan vi går vidare. Vi drar oss så sakteliga åt våra hemkvarter när det blåser upp och regnet börjar falla. Snabbt in på en servering. Kaffe, konjak, whisky och cheescake bli ett finfint mellanmål efter pizzan vi åt för en timme sedan…

Blog ImageDen argentinska ordningsmakten har fantastiska resurser…

När vi kommit tillbaka till hotellrummet ringer telefonen. Det är Tommy, som ska komma till BA i morgon. Nu verkar det inte bli så. Flighten från Madrid är inställd, så där sitter han på flygplatsen och kommer ingenstans. Trist! Några samtal senare verkar det ändå ordna sig någorlunda. Visst, han kommer att bli försenad till fisket, men inte mer än max ett dygn. Hur det blir får vi veta i morgon lördag.

Thomas och jag har beställt bord på Las Lilas, en av de bästa restaurangerna i BA (den bästa?). På grund av Tommys otur blir vi en halvtimme försenade, men glider världsvana in på restaurangen. Och personalen ser förstås att det inte är vilka som helst som är på besök, utan visar oss till vårt bord.

Blog Image

För att göra en lång historia kort: vilken fantastisk restaurang, vilken mat, vilken service, vilken atmosfär! Vi är hänförda och är helt överrens om att det är värt att åka till Buenos Aires bara för Las Lilas biffar…
Och inte var det farligt dyrt heller, trots att guideboken skriver att restaurangen är en av de dyraste i stan. För en enklare förrätt, en rejäl varmrätt med ett fantastiskt Malbecvin och efterätt med kaffe betalade vi under 900 kr – för två!
Om ni har lust att besöka Las Lilas kan ni beställa bord på www.laslilas.com

När vi kommer ut har det blåst upp och blivit kallare. Lätt huttrande beger vi oss till hotellet, och där är vi nu.

Ska vi gissa på att det är ca 36 timmar till första kastet? Ja, någonting sånt…

Fortsättning följer!

// Johan