Vaknar vid åttadraget, tar en dusch och beblandar oss med alla argentinska pensionärer i frukostrummet. Skinka. äggröra. croisanter, grapefrukt, äppelkaka… Frukost och lunch i en härlig mix…

Efter frukost ringer jag vår kontakr på resebyrån, Laura. Vi bokar in en citytour, och får veta att vi ska bli hämtade 14.45 utanför hotellet.

I väntan på bussen beger vi oss på jakt efter Buenos Aires Anglers, en av två flugfiskebutiker i BA vi hittat när vi letat på webben. När vi kommer fram till adressen ligger där ett stort tiovånings hyreshus. Inga skyltar, ingen hänvisningöver huvud taget. I adressen finns en åtta som vi inte riktigt förstått vad den står för, så vi chansar och åker upp till åttobde våningen. Där möts vi av långa korridorer med dörrar på båda sidor. Vi letar oss framåt och hittar på den sista dörren en bild av en oring. Vi knackar på och tar för givet att det är ett kontor vi kommit till. Men – en kille öppnar och innanför dörren visar det sig ligga en flugfiskebutik! En av de skummast placerade butiker jag varit i.

Blog Image

Under tiden vi ät där kommer och går det folk hela tiden, så tydligen vet folk om att de finns. De är bl.a. återförsäljare för Sage och Simms. Vi köper ett gäng flugor och lite annat smått och gott. Vi byter visitkort och lovar att höra av oss efter avslutat fiske. När vi går får vi varsin keps med butikens namn och logga på.

Nu är suget efter öl stort, så vi uppsöker en bar med uteservering. Temperaturen ligger på kanske 23-24 grader, så en uteservering är ett måste. Vi hittar vad vi söker och slår oss ned. Lustigt nog sitter det tre svenska tjejer vid borde bredvid vårt…

Blog Image

Rundturen tar tre timmar, och bygger en hel del på att vi som turister ska köpa krimskrams. Så mycket skit det finns!
Vi låter oss inte luras utan klarar oss med plånböckerna intakta. Det bäst bevarade minnet är när guiden nere i hamnområdet säger “And to the right you can see a poor family”. Misären i området är beklämmande. Att folk ska behöva leva så, och dessutom som något slags pittoreskt inslag i stadsbilden.

Efter bussturen går vi till en vinbutik och köper en flaska vin. Valet föll på en Rutini 2005, ett inhemsk vin bestående av Malbec och Cabernet.
I hotellbaren lyckas jag låna två vinglas. Vi vill ju helst undvika att dricka vinet i tandborstmuggarna…
Vinet smakar alldeles utmärkt och tar slut alldeles för fort.

Vi känner att det sista dygnets resande och därmed följande sömnbrist tar ut sin rätt och det är inte svårt att somna en stund.

Klockan 21 tar vi oss ut på stan i jakt efter en restaurang. Den vi tänkt äta på var full, så vi irrade planlöst runt i Micentro, området runt hotellet. Hittar en restaurang och beställer in en tallrik med blandat kött från grillen. Att man kan bli så besviken! Blä för njure. Urk för blodkorv! Det var med ett lätt illamående vi lämnade restaurangen.

En Guiness på en irländsk pub neutraliserade köttsmaken, och en irish coffee fick oss att längta efter sängen, och här sitter jag nu. Lite lustigt var det nr jag skulle beställa våra irish coffee. Jag sade till bartendern att jag ville ha “dos irish coffee”. “Eeh?” sade bartendern. Då kom jag på att drinken i menyn hette Irlandes, så jag sade det “Dos Irlandes” med betoning på den näst sista stavelsen, precis som jag lärde mig i skolan för 28 år sedan. “Eeh?” sade bartendern. Då försökte jag med “A drink with whisky, coffe, creme…” “Eeh?” sade bartendern. Då hämtade jag menyn och pekade. “Aah, Irlandes!” utbrast bartendern då, med betoning på sista stavelsen. Hur svårt kan det vara?

Nu har vi rejäl fiskeabstinens, och har börjat plocka i flugaskarna, planerat vilken förstafluga vi ska använda, vilken tafsspets och -knut. Om två och ett halvt dygn, då…

Fortsättning följer!

// Johan