Lämnade kontoret 15.00 och drog på fiske. Varför gör man inte så oftare?
Blåste smådjävlar vid klubbsjön, men vad gör det när abstinensen rinner som sirap under armarna? Började med en helrosa zonker med gummiben, men den ville de inte ha. Undrar varför…

Bytte till en WB och fick ganska omgående en (nästan) kanonfin regnbåge. En hane med begynnande krok, runt två kilo, blank och (nästan) fin. Men varför kan inte alla fenor vara fina? Stjärtfenan såg inte rolig ut, utan var sliten både upptill och under. Ändå sade de på Sävenforsodlingen att fisken skulle vara fin…

Körde på ett tag till och bommade två fiskar. Den ena tog flugan när den sjönk, och jag kopplade inte riktigt varför spöet började rycka i min hand. Trodde det var vågorna, eller kanske vinden…

Precis när jag bestämt att åka hem hörde jag ett vak, men såg inte ringarna. Kastade efter ljudet, och hade bara tagit in en meter när det högg. Det var det fantastiska krutpaketet ni ser på bilden…

Hur som helst var jag ganska nöjd med att under två soliga hösttimmar få drilla och landa två regnbågar. Jag tror att det har passerat fyra bomturer sedan jag senast fick en fisk…

Lägg märke till den lyckobringande hatten. En Filson beställd från Heron Tent City i Boston. Beställdes i fredags och kom fram på sex dagar, och det till hälften av det svenska priset. Världen krymper!

Blog Image